Suomessa agilitykilpailutoiminnan organisoinnista ja kehityksestä vastaa Suomen Agilityliitto. Agilityliitto on myös arvokilpailujen järjestämisestä ja maajoukkuetoiminnasta vastuussa. Kilpailutoiminnassa noudatetaan myös kennelalan kattojärjestö Suomen Kennelliiton määräyksiä, esimerkiksi antidoping-määräykset.

Suomessa agilityseuroja on melkein joka paikkakunnalla. Seurat järjestävät alkeis- ja jatkokursseja, jolloin harjoittelu kannattaakin aloittaa seuran etsimisellä ja alkeiskurssin suorittamisella. Kurssilla opetellaan estetyyppi kerrallaan erilaisia esteitä ja nousujohteisesti edetään kohti ratojen suorittamista. Yleiset kilpailukelpoisuudet edellyttävät koiran olevan vähintään 18 kuukauden ikäinen ja koirala tulee olla rekisteröity sekä tunnistusmerkitty. Kennelliiton ohjeiden mukaisesti doping-aineiden käyttö on kiellettyä.

Suomen mestaruus-kilpailut järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla. Kilpailuiden järjestämisestä vastaa paikalliset agilitykerhot ja kennelliitot Agilityliiton ja Kennelliiton alaisuudessa sekä ohjeiden mukaan. Vuosittain SM-kisoihin osallistuu satoja koiria ja kisoissa nähdään reilusti yli 2000 lähtöä. Kilpailuita käydään yksilö- ja joukkuekilpailuina. Kisoissa toimii nimetty tuomaristo ja yleisten agilitykilpailuosallistumisoikeusedellytysten lisäksi koiran ja ohjaajan tulee täyttää tietyt kriteerit. Vuoden 2014 agilityn SM-kisat käydään Tampereella Tampereen Koiraurheilijoiden ja Ylöjärven Koirakerhon järjestämänä kesäkuussa. Vuoden 2014 SM-kisoihin osallistumisoikeuden saa edellisen vuoden suomenmestari sekä piirinmestaruus nollatuloksella tai vuoden sisällä ennen kisoja seitsemän nollatulosta kolmosluokassa saavuttanut koirakko. Joukkuekilpailussa joukkue muodostuu neljästä koirasta ja yhdestä varakoirasta, jolloin joukkueen kokonaistulos lasketaan kolmen parhaan suorituksen pisteistä. Kaikkien joukkuekisoihin osallistuvien koirien tulee olla 3-luokassa kilpailevia koiria.

Yksi menestyneimpiä kotimaisia koirakkoja on bordercollie Rhett’n ja Niina-Liina Linnan muodostama koirakko, joka on voittanut maksien yksilöluokassa euroopanmestaruuden sekä saavuttanut avoimissa maailmanmestaruuskisoissa kahdesti hopeasijan. Vuonna 2009 edellisvuoden mestaruuden uusivat miniluokan borderterrieri Toffen ja Janne Karstusen koirakko, midiluokan kooikerhondje Frodo ja Jari Suomalainen sekä maksiluokan bordercollie Vimma ja Niina-Liina Linna, joskin Vimman ohjaajana vuonna 2008 oli Jaakko Knuuti.