Att tävla med sin hund innebär att man tränar en hel del inför dessa tävlingar. Om man tävlar med sin hund så vet man mycket väl vad det krävs för att nå toppen. Denna artikel kanske riktar sig till dig som tänker börjar med tävling med hund eller precis har skaffat dig en valp och vill tävla med den så småningom.

En hund kan inte tävla på egen hand utan den måste styras och tränas till att utföra det man vill att den ska göra. Man övar och repeterar på olika saker som behövs för specifika tävlingar. Det kan behövas viss utrustning för att utföra övningarna eller så bygger man något eget för att kunna träna. Agility tävling så finns det mycket som man i början kan ordna med själv. Ju bättre hunden blir så kanske man vill köpa vissa hinder som kan vara svåra att bygga själv.

Om du och din fyrbente vän fungerar väldigt bra ihop och hunden tar dina kommandon på ett bra sätt och har lätt för att lära sig så kanske det finns möjlighet att ni blir riktigt duktiga tillsammans. När man tränar sin hund så gäller det att kunna behålla lugnet samtidigt som man är bestämd i sina kommandon så att hunden förstår vad som gäller. Det är viktigt att du som hundägare också kan lära ut det hunden ska lära sig. Välj en tävling som passar både dig och din hund.