Koirankasvattajan arki on erittäin palkitsevaa, mutta joskus raskastakin. Koiria rekisteröidään Suomessa vuosittain jopa 50 000 kappaleen molemmin puolin, mikä tarkoittaa, että Suomessa on myös runsaasti koirankasvattajia.

Palkitseva, mutta vaativa harrastus

Suomessa vain harva elää koirankasvatuksella ja joidenkin mielestä kyseessä on lähinnä kallis harrastus. Vaikka koirankasvatus olisikin vain harrastus eikä elinkeino, kertyy tuttavuuksia vuosien varrella paljon ja kasvattajan vastuu on suuri. Kaikille se ei siis sovi.

Pennunostajan ja kasvattajan matka alkaa aina viimeistään siitä, kun pentu haetaan kotiin. Usein tätä edeltävät jopa useammat vierailut kasvattajan luona. Yleensä pentua ostamassa oleva henkilö saa mukaansa myös pentupakkauksen, johon kasvattaja on hankkinut pennulle hyödyllisiä tarvikkeita. Pakkaukseen kasvattaja voi yhdistää sekä hyötyä että huvia tuottavia tarvikkeita ja tuotteita voi personoida esimerkiksi painatuksin.

Kasvattaja on koiranomistajan tukihenkilö

Koiran kasvattanut henkilö on usein koiranhankkijan ensisijainen tukihenkilö, jonka kanssa voi syntyä jopa yli koiran eliniän kestävä ystävyys. Tämä edellyttää yleensä sitoutumista molemmilta puolilta ja toki myös kemioiden kohtaamista ja aktiivisuutta.

Osa kasvattajista järjestää kasvateilleen myös hauskoja kennelpäiviä. Nämä ovat sekä koiranomistajien että kasvattajien näkökulmasta mukavia tapahtumia, joissa voi tavata samanhenkisiä ihmisiä ja oman koiran sukulaisia. Kennelpäivillä kasvattaja voi jakaa osallistujille vaikkapa oman kennelin tekstillä varustettuja pieniä lahjoja tai muistoja. Jos olet kasvattaja, tarkista tämä sivusto ja nappaa talteen parhaat vinkit.