En fråga som man bör ställa sig när man skaffat sig hund, ja kanske redan innan, varför skaffar man sig hund? Det är en mycket relevant fråga och många skaffar sig en hund för att få sällskap och det är ett fantastiskt sällskap.

Innan man bestämmer sig vilken hund man ska köpa så bör man ställa sig frågan varför? Vill man tävla med sin hund så kräver detta en hel del träning. Vill man ha en hund som enbart sällskap så självklart så behöver hunden träning men inte lika mycket som om man tävlar i agility eller annan tävling.

har man den tid det krävs för att träna en hund eller vill man bara att det ska vara en sällskapshund så kan det räcka med vardagslydnad, börja med en valpkurs om det är en valp som köps. Fortsätt med lydnadskurser som passar dig och din hund. Ju mer du tränar med din hud desto bättre är det.

I mångt och mycket så behöver både du och hunden träning för att det ska bli så bra som möjligt. Det är bra att börja träna så tidigt som möjligt med sin hund så att den blir exakt som du vill att den ska vara. Det är också bra att gå på kurs som professionella håller så att man själv lär sig hur en hund ska vara.