Agilityn rinnalla muita koiraurheilulajeja ovat muun muassa flyball, koiratanssi, toko eli tottelevaisuuskoe, metsästysjäljestys, vinttikoirakilpailut sekä koiravaljakkokilpailut.
Kaikille roduille sopivassa flyballissa on 1970-luvulta saakka kilpailtu esteiden ja pallon noutamisen parissa. Koira ylittää hyppäämällä neljä estettä ja polkaisee flyball-laatikon poljinta, jolloin laatikosta lentää pallo, jonka koira nappaa kiinni. Pallon kanssa koira palaa samaa reittiä takaisin ja vie pallon ohjaajalleen. Joukkuekilpailussa seuraavan koiran saa lähettää edellisen koiran ylittäessä viimeisen esteen. Kilpailussa on kaksi rataa 3–6 metrin etäisyydellä toisistaan ja ensimmäiselle esteelle lähdöstä on 1,8 metrin matka. Esteiden välimatka toisistaan on kolme metriä ja viimeiseltä esteeltä laatikolle on 4,5 metrin etäisyys. Pallona käytetään tennispalloa.
Toko eli tottelevaisuuskoe mittaa tottelevaisuuskoulutuksen tuloksia. Niin ikään kaikille roduille sopivassa lajissa keskitytään koiran hallittuun käyttäytymiseen sekä ohjaajan osalta koirankäsittelytaitoihin. Tottelevaisuus luo turvallisuutta; tottelevainen koira pysyy omistajansa tai ohjaajansa hallinnassa myös poikkeuksellisissa tilanteissa. Tokon alokasluokassa arvioidaan luoksepäästävyyttä, paikalla makaamista, seuraamista kytkettynä, seuraamista kytkemattömänä, maahanmenoa seuraamisen yhteydessä, luoksetuloa, seisomista seuraamisen yhteydessä, estehyppyä sekä koirakon kokonaisvaikutusta. Tokosta kehittynyt koiratanssi on nimensä mukaisesti musiikin tahdissa suoritettua tokoa. Koiratanssin liikkeitä tai esityksen sisältöä ei ole säännöin määrätty tai rajattu.
MEJÄ eli metsästyskoirien jäljestämiskoe selvittää koiran haavoittuneen hirvieläimen löytämiskykyä. Alun perin mejä oli vain metsästyskoirien laji, mutta sittemmin se on tullut avoimeksi kaikille roduille. Kokeessa koira seuraa keinotekoisesti tehtyä hirvieläimen jälkeä maastossa. Jälki tehdään vetämällä veristä sientä. Jäljestyskoiria käytetään metsästyksen lisäksi viranomaisten apuna. Koirat löytävät joko ammutun haavakkohirven tai kolarissa haavoittuneen hirven nopeasti, jolloin lopetus voidaan tehdä asianmukaisesti.
Koiravaljakkokilpailuissa matkustetaan tietty matka ohjastajan ja useamman koiran muodostaman koiravaljakon koirakkona. Alaskassa järjestetään vuosittain Iditarod Trail Sled Dog Race eli koiravaljakkokilpailu. 40-vuotisen historian aikana 1 100 mailin pituisen matkan on nopeimmillaan suoritettu alle kymmenessä päivässä, vuonna 2002 sveitsiläinen Martin Buser voitti kilpailun ennätysajalla 8 päivää, 22 tuntia, 46 minuuttia ja kaksi sekuntia. 16-koiraisilla valjakoilla käytävän kilpailun perustaja Joe Redington Sr. halusi elvyttää koiravaljakkoperinnettä siinä onnistuen.
Vinttikoirakilpailuissa kilpaillaan niin ikään nopeudesta, joskin hieman lyhyemmällä matkalla ja helpommissa olosuhteissa. Vinttikoirat voivat juosta radalla jopa 80 kilometriä tunnissa. Tuhansia vuosia vanhassa lajissa juostaan joko radalla tai maastossa. Ratana käytetään usein 400-metristä ovaalirataa, jota pitkin vedetään tekoviehettä, jota näköaistinsa perusteella metsästävät vinttikoirat jahtaavat. Maastossa koirat juoksevat usein pellolle tehtyä rataa pareittain. Maastojuoksussa tuomarit pisteyttävät suorituksen nopeuden, innokkuuden, älykkyyden, ketteryyden ja kestävyyden osa-alueilta.